Uppdatering Regler

Uppdatering Regler
 
Uppdatering ang regeländring!
Med anledning av att vi fått signaler om oro rörande rennäringen i området för tävlingen från bla Strömsunds Kommun så bedömde vi att denna ändring behövdes för att stärka säkerheten runt våra hundar och därmed våra möjligheter att kunna fortsätta arrangera Beaver Trap Trail även i framtiden.
Organisationen tar frågan och oron på allvar trotts att vi historiskt inte haft några konflikter med berörda parter.
Det vi egentligen vill stärka är att hundarna ligger på vajerlinor under vila på checkpoint eller spåren, men eftersom majoriteten av teamen vilar sina hundar på nacklinorna så blev det naturligt sätta kravet på vajer nacklinor.
För ledarhundarna så kan dom använda sina normala nacklinor men behöver ha viloplats med vajer!
För de två nordiska spannen så behöver dom ej ha vajer i stamlinan om det finns glasfiberstav i skackeln/mitt stången, eftersom dessa spann inte har möjlighet att vila sina hundar på nacklinorna så behöver dom ha annan typ av stake out lösning vid vila och att visa upp vid besiktning.
Vi är väl medvetna om att ändringar så här tätt inpå tävlingen kan skapa problem för några, speciellt dom som är tillresta från europa och vi beklagar detta men hoppas och tror att det går att lösa.
För er som har funderingar runt detta så är ni välkomna att ta det med Tävlingsledaren Rickard Harrysson via raceinfo.btt@gmail.com
Med vänlig hälsning , Tävlingsledningen Beaver Trap Trail / Norråker IF